18
Ez isteni!
58
Így nem csináltam vegán cukormentes kalácsot...
66
Mi történik a testben a Covid után?
79
Ilyen egy Bak jegyű anyuka!
26
A blogköltöztetés felér egy önismereti úttal
SweetHome
Duplán tökös biscotti
Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit.
25
57
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
54
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
32
Ez most akkor a Covid volt?
27
Megvan még, mit mondtunk?
5
Csak azért is boldog karácsony, 2020?
78
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
99
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
40
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
6
Kiadós leves után ebéd is lehet
72
Nem maradhat el idén!
Jólétcsokor
Karácsony: étrend, életmód – tervezz a boldog, elégedett év végéért
Hallgass a tippekre!
13
47
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.
36
Meg kell kóstolni!
34
Keressük az ország legszebb adventi dekorációját!
82
A gyerekek okosak és szórakoztatóak.
72
Nem tudom, mit képzel magáról.
Napi kattintós
Miközben nézelődtem a húsvéti desszertek között, nem győztem gyönyörködni a szebbnél szebb süteményekben. 🙂 Ebben a bejegyzésben elsősorban olyan ötleteket hoztam, amivel kicsit feldobhatod kedvenc muffinodat, vagy kekszedet, és mutatós húsvéti süteményeket varázsolhatsz belőlük. Abban biztos vagyok, hogy mindenki imádni fogja, Te pedig a nap végére rengeteg dicséretet bezsebelhetsz majd. Ha pedig nem […]
Cheesecake, azaz sajttorta. Abból is a klasszikus new york-i verzió következik, ahol a krémsajtot tejföllel gazdgítjuk, így lesz igazán krémes, lágy a sajttorta. Annyira egyszerű, és mégis fenomenális ízkombináció. Annyi sajttorta szerepelt már a blogon, és ez a csodás kis gyönygyszem eddig valahogy kimaradt. Pedig ez a sajttorták alfája és omegája, az tuti. […]
Olyan sokan kértétek a receptet, gyorsan le is írtam nektek, hogy még legyen időtök a karácsony előtti próbasütésre is. 😊 Az édeskés linzertésztát tökéletesen ellensúlyozza a citromkrém fanyar üdesége. A tésztában megbújó egész mákszemek pedig igazán különleges, ropogós textúrát kölcsönöznek az egyébként vajpuha aprósüteménynek. Hozzávalók ( körülbelül 30 darab linzerhez) A mákos linzerhez: 300 […]
Bizonyára sokan sokszor hallottátok már a Zöld erdőben jártam kezdetű hagyományos locsolóverset… Én imádom, akárhányszor is mondják nekem húsvétkor. Azonban olykor-olykor akad 1-2 viccesebb kedvű locsoló, aki a megszokottól igen eltérő versikével köszönti a lányokat Húsvét hétfőn. Összeszedtem pár poénos, kissé nagyon malac locsolóversikét, vállalkozóbb kedvű és viccesebb beállítottságú férfiak figyelmébe ajánlom, válogassatok kedvetekre… […]
Jön a Húsvét, eldöntöttem, hogy megtanulok kalácsot sütni. Olyan igazi puha, foszlós kalácsot, mint amilyet a nagymamám sütött. Ő sajnos már nem él, ezért a családban kérdezősködtem, és szedtem össze a tapasztalatokat, recepteket. Megtanultam egy csomó praktikát. Ki gondolta volna, hogy a foszlós kalácsnak ilyen “titkai” vannak… Amit fotóztam, a harmadik recept. Ez lett a […]
Vajon van olyan felnőtt ember az országban, akinek nem Vitay Georgina jut eszébe az Abigél szó hallatán? A bájos Szerencsi Éva (Vitay Georgina), aki nagyon korán, 52 évesen hunyt el És hányan tartják legkedvesebb filmjeik között számon a négy részből álló sorozatot? Gyanítom, rengetegen! Idézzük fel miről is szól a Szabó Magda könyvéből készült legendás […]
Sziasztok ! Ismét itt vagyunk , és ismét egy tortával jelentkezek nektek . A mai egy igazán különleges darab , mivel a fő összetevője az egyik kedvenc édességem a Kinder Maxi King , de szerintem ezzel sokan vannak még így . Milyen jó is volt régen , kisgyerekként állandóan ilyeneket ettünk […]
Ez a kovászos változata ennek a fantasztikus lángosnak. Hozzávalók: 200g kovászolt kovász 3dl langyos víz 500g liszt 10g só kb. 0,5dl olaj Elkészítés:A langyos vízzel jól kikeverjük a kimért kovászt, úgy hogy teljesen feloldódjon benne, aztán adjuk hozzá a lisztet és a sót. Összedolgozzuk, hogy keményebb galuskatészta sűrűségű legyen. Letakarva pihentetjük kb. 1 órát.Majd körbelocsoljuk az olajjal és körbe a […]
Húsvétkor szinte kötelező legalább pár tojást kidíszíteni az ünnepi asztalra. Persze tizenévesként sok tojást dekoráltunk ki 2 lánytesómmal és Anyuval az érkező locsolóknak. Ez mindig egy jó kis program volt, közben dumálgattunk, néha öcsém is csatlakozott a móka kedvéért. Ma már nincs időm annyit pepecselni vele, mint régen, ezért az egyszerű, mutatós módszereket keresem és […]
Balkonunk növényei között még mindig a muskátli az ász. Nem véletlenül. A szélsőséges, forró nyarakon is évről évre bizonyít, napos és félárnyékos erkélyen is késő őszig töretlenül ontja virágait. A muskátli bármilyen talajon megél, tűri a forróságot, sőt azt sem veszi zokon, ha egy csöppet elhanyagoljuk és időnként kissé kiszárad a földje. Önmagában vagy […]
A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!